Mens Fjell-Kam hadde tatt en sterk borteseier dagen før hadde Sagene møtt knalltøff motstand i fjorårets dobbeltmester Tunet i serieåpningen.

Tekst: Torgeir Ådland
Foto: Anniken B. Johansen

Allerede i åpningsminuttet ble det klart at dette skulle bli en helt annen kamp for begge lag, da Sagene sjokkåpnet etter bare 30 sekunder, og gjorde 1-0 ved Hedda Unhammer, assistert av nysigneringen Stine Flatland. Før det var gått tre minutter hadde Sagenes kaptein og stjernespiller Hilma Thofte doblet ledelsen, assistert av Christina Hoftun. Etter fem minutter kunne Eli Henitz sende hjemmelaget opp i en komfortabel 3-0 ledelse etter pasning fra Ida Karevold. Med dette hadde tre av Sagenes første skudd på mål gitt tellende resultat. Sagene fortsatte å spille gjestene lave, og selv om det var litt stang inn på de to første målene kunne Sagene fort ha scoret enda flere mål før periode var halvspilt. FjellKam kom litt bedre med etter hvert, og hadde også et par store målsjanser på tampen av perioden, men det var et mye vassere Sagene som fullt fortjent ledet 3-0 til første pause.

I andre preiode var det en helt annen kamp. Fortsatt hadde Sagene mye ball, men avstandene i Fjellforsvaret var mindre, og vertene gikk seg fast gang på gang. Samtidig var gjestene flere ganger på farlig visitt på Sagene sin banehalvdel, og var nær scoring ved et par anledninger. Forskjellen i rutine kom imidlertid til syne etter fire minutter, da et svakt Fjellfrislag ga Hilma Thofte anledning hun trengte til å kontre inn en ny scoring og ledelse 4-0 til Sagene. Fjell fortsatte å lage vansker for Sagene, men kom ikke nærmere enn stolpen. Gjestene fikk straffeslag etter sju minutter, men Sagene slapp med skrekken. Etter dette fulgte noen minutter der FjellKam hadde ballen mye på Sagene sin banehalvdel, men til tross et visst trykk kom det ikke til de helt store målsjansene. Mot slutten av periode trykket Sagene mer på igjen, mens FjellKam var farlige på kontringer. Tre minutter før pause plukket hjemmelagets Heidi Homble opp en løs klarering og gjorde alt selv. I byttet etterpå plukket hjemmelaget Ida Karevold opp en svak klarering og spilte raskt opp på Tora Danielsen som direkte spilte fri Stine Flatland. Sistnevnte satte ballen nådeløst i krysset, og dermed hadde Sagene i praksis avgjort kampen med en 6-0-ledelse. Helt på tampen fikk FjellKam en kjempesjanse, men det ble reddet på streken.

Der andre periode hadde vært fartsfylt ble tredje periode mye mer avventende. I løpet av de første ti minuttene hadde lagene hvert sitt stolpeskudd, men ellers skjedde det ikke all verden. Sagene trillet ball og virket fornøyde med stillingen og FjellKam kom ikke til de helt store sjansene. Siste halvdel av perioden klarte Fjell å sette hjemmelaget under et visst press, men det var Sagenes debuttant Hajar Kaddouri som klarte score periodens eneste mål etter 14 minutter.

Som ventet møtte FjellKam mye tøffere motstand i sin andre kamp i eliteserien for kvinner. Selv om kampen var noe jevnere enn resultatet tilsier hadde rutinerte Sagene aldri noen grunn til å være bekymret for hvor alle poengene skulle havne.

Neste seriekamp for Fjell-Kameraterne er mot fjorårets sølvvinner Sveiva hjemme i Fyllingsdalen Idrettshall i dobbeltoppgjør lørdag 05.10.19 klokken 14.30, og samme sted søndag 6.10.19 klokken 14.30.