Det var duket for et historisk oppgjør i Lihallen i Nittedal lørdag. Fjell-Kameraterne spilte sin første kamp i eliteserien noensinne, og mot et vertslag som er spådd i bunnstriden var det duket for et spennende oppgjør.

Tekst: Torgeir Ådland
Foto: Anniken B. Johansen

Fjell-Kameraterne gikk ut lavt for å lokke GIF høyt i banen. Det virker bra fra start, og åpningen av kampen var preget av en rekke store sjanser til bortelaget. Dessverre var man ikke kald nok aleine med målvakt, og det ble med sjansene. Litt utover i perioden kom Gjelleråsen seg litt av sjokket, og kampen utviklet seg mer til en stillingskrig. GIF kom til en god del skudd fra distanse, men debutant Silje Karlsen i Fjellburet hadde full kontroll. Fortsatt kom Fjell på farlige overganger, men balltempoet og presisjonen var ikke helt god til å gi tellende resultat. Drøye kvarteret ut i perioden misset Fjellkam med et medtak på midten, og GIF var dødelig effektiv på den påfølgende overgangen, og kunne sette sesongens første scoring. Målet kom etter at Fjell hadde hatt flere minutter med stort trykk mot GIFs mål, og kom mot spillets gang. Samtidig viser det at toppidretten er nådeløs, og på dette nivået holder det ikke å slurve. Fjell trykket på i sluttminuttene, men det ble ikke flere mål før pause.


Andre periode startet som første sluttet, med sjanser til Fjell, men ingen scoringer. Etter fire minutter ble Fjells nummer 37 Ingvild Kåshagen utvist i to minutter etter å ha stått for nært på et frislag. I undertallet fikk GIF bare to skudd på mål, og Fjell hadde bra kontroll. Etter dette kom GIF mer inn i kampen imidlertid, og hadde en rekke skudd på Fjellmålet. Det var Fjell som skull få ballen i mål da landslagsaktuelle Martine Simonsen kunne sette historiens først Fjellmål i eliteserien etter pasning fra debuttant Marielle Haarvik. Deretter overtok GIF igjen mye av spillet, mens det igjen var Fjell som kunne gå opp i føringen etter at Ida Espelund scorte etter 15 minutter. Martine Simonsen hadde målgivende. GIF fikk en spiller utvist i 2 minutter for hardt spill, men heller ikke Fjell var spesielt giftige i overtall. Mot slutten av perioden presset Fjell på, men stillingen stod 1-2 før siste periode.

3. periode åpnet forrykende, med utligning etter bare to og et halvt minutt. Da gjorde hjemmelagets Ingrid Hoem alt selv, og lagene var like langt. Det tok imidlertid mindre enn ett minutt før Ida Espehaug fant Ingvild Kåshagen som sendte Fjell i føringen igjen. Etter fire minutter ble Marie Jakobsen utvist i to minutter for spill med hånd, og selv om Fjell hadde bra kontroll i 4 mot 5 ble også landslagsaktuelle Hanne Winther utvist i to minutter for hardt spill. Dermed ble det spill tre mot fem i et knapt halvminutt, og deretter 90 sekunder med fire mot fem. Fjell-Kam red av stormen, men rett før halvspilt periode klarte hjemmelagets Mia Norell å finne Eline Hagen som overlistet Silje Karlsen i Fjellmåte. Også denne gangen varte gleden i mindre enn ett minutt for hjemmelaget, før Hanne Winther fant Marielle Haarvik som hadde tatt et lurt bakromsløp, og en vakker volley seinere var Fjell tilbake i føringen med stillingen 3-4. Gjelleråsen presset på for utligning de siste ti minuttene, men målvakt for Fjell, Silje Karlsen, tok det som kom. Dermed ebbet kampen ut i historiens første bortseseier på første forsøk for bergenserne.